Het lokaal dienstencentrum in Ten Hove breidt haar dienstverlening uit met gratis dieetadvies en gezondheidsconsult. Molse senioren kunnen er elke eerste donderdag van de maand terecht tussen 14 en 15 uur. En voortaan staat er een aangepaste badkamer ter beschikking voor al wie omwille van leeftijd of ziekte niet meer zelfstandig een bad of douche kan nemen.

> Gratis dieetadvies

Ben je diabeet, nier- of stomapatiënt? Moet je zoutarm eten? Ben je te zwaar? Heb je nood aan kooktips voor een gezonde maaltijd? Wil je je voedingsgewoonten op een verantwoorde manier veranderen, of heb je hierover vragen? Dan ben je bij onze diëtiste aan het juiste adres. Want voeding speelt een belangrijke rol in onze gezondheid. Samen met jou stelt zij een voedings- of dieetadvies samen. Voortaan zijn je maaltijden gezond maar vooral lekker en sluiten ze aan bij jouw manier van leven.

Wie? Molse senioren

Wanneer? Elke eerste donderdag van de maand tussen 14 en 15 uur

Waar? Aanmelden aan de balie van het lokaal dienstencentrum (zonder afspraak).

> Gratis gezondheidsconsult

Tijdens deze vrije consultatie meet een verpleegkundige je gewicht, bloeddruk en hartslag. Eventueel verwijst zij je door. De verpleegkundige stelt geen diagnose of doet geen verdere opvolging.

Wie? Molse senioren

Wanneer? Elke eerste donderdag van de maand tussen 14 en 15 uur

Waar? Aanmelden aan de balie van het lokaal dienstencentrum (zonder afspraak).

> Een bad of douche nemen

Is het niet meer mogelijk om thuis een bad of douche te nemen omdat je badkamer niet is aangepast of omdat je je niet meer veilig voelt? Dan ben je voortaan welkom in het lokaal dienstencentrum. Afdeling blauwe wolk van woonzorgcentrum Ten Hove stelt hiervoor een aangepaste badkamer ter beschikking. Een bad of douche nemen kan enkel indien je zelf voor begeleiding zorgt.

Wie? Elke Mollenaar die omwille van leeftijd of ziekte niet meer in staat is om zelfstandig thuis een bad of douche te nemen.

Wanneer: Van maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 16 uur. Je mag de badkamer een uur gebruiken.

Waar? Aanmelden aan de balie van het lokaal dienstencentrum (enkel na afspraak).

Kostprijs? Per gebruik betaal je 1 euro.

Meer info: lokaal dienstencentrum, 014 33 16 00, lokaaldienstencentrum@ocmwmol.be